Wells Gray 2
Wat een dag! Vanmorgen vroeg vertrokken om zoveel mogelijk van Wells Gray Provicincial Park te zien. Begonnen met een 1 uur durende rit zover mogelijk het park in. Na 60 km rijden zijn we een hike gaan doen langs de rivier en een meer. Prachtige wandeling van ongeveer 2 uur. Kwamen nog een hele kwade (of bange) eekhoorn tegen. Die ging gewedlig tegen ons te keer haha!!
Daarna wouden we kanoën in Clearwater Lake, maar dat durfden we toch niet aan met de kinderen. Dus terug naar Clearwater en dan onderweg nog een paar watervallen bekijken.
Na 10 km op de terug weg konden we ineens niet verder op dezelfde weg waar heen geen probleem was. Een boom op de weg gevallen!! Gelukkig hebben wij als echte campers een bijl bij ons en Rob begon de boom te hakken! Van de andere kant kwamen ook auto's en gezamenlijk hebben we de boom van de weg gehaald!
Toen naar Helmcken Falls (de derde grootste waterval van Canada!). In een boek gelezen dat je vlakbij een leuke wandeling van 10 min. naar Dawson Falls kan maken. Regenjassen aan, want vandaag is het wat slechter weer. Prachtige watervallen weer gezien, na een bestlastig paadje gevolgd te hebben. Rob dacht dat we wel een ander paadje terug konden nemen: 'We komen vast weer bij de weg uit' Jaahaa na een half uur dwars door de bossen ( de jongens lachen mij uit, want ik ben steeds aan het klappen en fluiten om beren, lynxen en weet ik veel wat voor enge beesten weg te jagen) kwamen we bij een weg, maar welke??? Verdwaald!!! Na nog een half uur gezocht te hebben hebben we maar de eerste auto die we zagen aangehouden en de bestuurders gevraagd ons terug te brengen. Gelukkig zijn Canadezen heel vriendelijk dus die namen ons gelukkig mee (nat van de regen en lekgeprikt door de muggen!!!).
Genoeg gezien en gelopen en op naar de camping, En toen onderweg stak er een zwarte beerover!! Super om te zien, vooral vanuit een camper en niet in het bos haha!
Op de camping heerlijk gegeten in het restaurant op de camping. Waren nog Nederlanders (je komt ze ook overal tegen) uit Venray. Goh wie kwam daar ook al weer vandaan?Deze man en vrouw drinken altijd koffie bij het restaurant waar jouw broer werkt Luuk!!
Ze hadden nog wat goede tips voor ons voor Jasper en Banff, altijd handig.
Morgen op naar Mount Robson!
Wat weer een avontuur. Moet je ook nog houthakker zijn in de vakantie. Staat wel stoer De boom zal maar op de camper terechtkomen ende dikke beer maar tegenkomen als je in het bos bent verdwaald.PfffftMaar de foto's zijn prachtig.Zijn jullie wel voorzichtig a.u.b.Cedric vindt dit natuurlijk een geweldig avontuur en Sverre lacht vrolijk bij papa op de rug.
Straks ook maar foto's van jullie lekker rustig zittend bij de camper.
Kan jullie niet telef. bereiken. De wasmachine man is geweest. Wij willen graag even overleg wat we moeten doen.
Hele goede reis verder. Liefs Opa en Oma